قالب وردپرس خرید قالب وردپرس فروشگاه قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس

فروشگاه اینترنتی پرشین خیاط | هنر خیاطی ایرانی

فروشگاه پرشین خیاط | هنر خیاطی را با ما بیاموزید|

قوانین طراحی داخلی منزل

طراحی داخلی منزل | معرفی کامل و ویژگی ها

 

طراحی داخلی منزل به مفهوم ایجاد یک محیط مناسب برای افراد است که می توان آن را از زیرشاخه های معماری دانست. از سوی دیگر ، طراحی دکوراسیون داخلی نیز حرفه ای متفاوت با طراحی داخلی است که معمولا بعد از ساخت و ساز محل مورد نظر انجام می شود و به مفهوم زیباسازی محیط با در نظر گرفتن المان های زیبایی شناسی و قوانین و اصول آن می باشد. در این مقاله می خواهیم به طور مفصل راجع به طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی بپردازیم.

طراحی داخلی چیست؟

طراحی داخلی یکی از نیازهای جامعه امروزی در ساخت و ساز ساختمان های مختلف اعم آپارتمان ها، ویلاها و خانه های مسکونی، اداری، تجاری و … است که سرچشمه اصلی آن را می توان برگرفته از دانش و هنر دانست و این دو عامل می تواند جهت افزایش فضای داخل ساختمان و همچنین زیبایی و ایجاد یک محیط سالم و زیبا بسیار مناسب باشد.

به کسانی که به این علم و هنر آگاهی دارند، طراح داخلی گفته می شود که در وظیفه آنها مدیریت پروژه های ساخت و ساز و طراحی فضای داخلی به منظور بهینه سازی فضا جهت انجام فعالیت های روزمره یا کارهای اداری است. امروزه طراحی داخلی منزل کوچک و بزرگ یکی از مهمترین اقدامات برای افزایش کیفیت زندگی افراد می باشد.

دکوراسیون مسکونی

طراحی دکوراسیون داخلی

در کنار طراحی داخلی، یکی دیگر از مشاغلی که عمدتا با طراحی داخلی اشتباه گرفته می شود ، طراحی دکوراسیون داخلی است که با طراحی داخلی تفاوت هایی دارد. در مورد طراحی دکوراسین داخلی می توان گفت این نوع طراحی بیشتر بر روی زیباسازی محیط تاکید می کند و کسانی که به چنین حرفه ای یعنی طراحی دکوراسیون منزل کوچک و بزرگ مشغول هستند، به عنوان دکوراتور شناخته می شوند.

طراحی دکوراسیون داخلی پس از طراحی داخلی و ساخت و ساز انجام می شود زیرا بازسازی و برنامه ریزی برای ساخت کار این دسته از افراد نیست و می توان آن را جزو آخرین مراحل آماده سازی و تحویل ساختمان به ساکنین آن دانست.

 

فرق طراحی داخلی با دکوراسیون داخلی منزل

برای آنکه بتوانیم بهتر دو مقوله طراحی دکوراسیون داخلی منزل کوچک ایرانی و طراحی داخلی را از یکدیگر تشخیص دهیم، بهتر است تفاوت های این دو حرفه را بشناسیم. در رابطه با تفاوت این دو مقوله می توان گفت:

  • همانطور که گفتیم، دکوراتور ها وظیفه بازسازی و ساخت و ساز ساختمان ها و یا بخش های داخلی ساختمان را بر عهده ندارند و این وظیفه طراحان داخلی است. این را می توان اولین تفاوت دکوراتور با طراح داخلی دانست.
  • طراحی داخلی حرفه ای است که نیاز به ارتباطات بیرونی بیشتر و تعامل با معماران، پیمانکاران ساختمانی و ساکنین این ساختمان ها دارد اما طراحی دکوراسیون داخلی اینطور نیست و طراحی و دکوراسیون داخلی منزل معمولا با ارتباطات کمتر و تنها با توجه به سلایق ساکنین منزل مسکونی و نظر دکوراتور انجام می شود.
  • طراحی داخلی نیاز به علم و دانش، آشنایی با معماری و همچنین زیبایی شناسی دارد اما طراحی دکوراسیون منزل بیشتر بر پایه زیبایی شناسی می باشد.
  • در طراحی دکوراسیون منزل کوچک و بزرگ برخلاف طراحی داخلی، نیاز به تحصیلات آکادمیک وجود ندارد و چه بسا افراد بدون داشتن تحصیلات، صرفا با داشتن درک صحیح از زیبایی، توانسته اند به خوبی در این عرصه موفق باشند.

 

درمان گیاهی زخم معده با استفاده از خواص داروی اما در فروشگاه من و تو خرید توضیح داده شده است, در فروشگاه من و تو خرید در مورد خواص گانودرما برای نازایی و ناباروری مقالات زیادی منتشر شده است, فروشگاه من و تو خرید مقالات زیادی در مورد خواص قارچ گانودرما از نظر طب سنتی منتشر کرده است , برای درمان پارکینسون پیشنهاد می کنیم از خواص قارچ گانودرما استفاده کنید,فروشگاه آنلاین دمنوش نیوشا تهران مرکزی برای پخش محصولات شرکت نیوشانیک, برای خرید پک ۲۰ روزه لاغری نیوشا کافیست بر روی دکمه خرید پستی کلیک کرده و سفارش خود را ثبت کنید, کنترل و درمان بیماری میگرن امروزه با استفاده از تگ های نیوشا امکان پذیر است, پک کاهش وزن نیوشا یکی از بهترین انواع دمنوش های گیاهی برای لاغری و تناسب اندام شما می باشد, درمان دردهای مفاصل و از بین بردن آرتروز با استفاده منظم از دمنوش های نیوشا امکان پذیر است , جهت سفارش دمنوش ریزمیوه های قرمز روی پک نیوشا کافیست به فروشگاه من و خرید مراجعه نمایید, پکیج لاغری شیردهی نیوشا با استفاده از ترکیبات کاملا گیاهی در فروشگاه من و تو خرید موجود شد, خرید چای ارل گری نیوشا با قیمت ارزان از سراسر کشور در فروشگاه من و تو خرید امکان پذیر است,

طراح داخلی کیست؟

طراح داخلی، معماری است که وظیفه آن، ایجاد یک محیط برای آپارتمان یا منزل مسکونی شما، مغازه، باشگاه، یک مکان تجاری و … است که برای این کار، باید جنبه های مختلفی را در نظر بگیرد. از جمله این موارد می توان به قوانین محلی، در نظر گرفتن استاندارد معماری، نظارت بر اجرای پروژه، نظارت بر اجرای لوله کشی، طراحی و اجرای نورپردازی، نظارت بر اجرای سامانه های گرمایشی و تهویه مطبوع و … اشاره نمود.

در حالت کلی می توان گفت طراح داخلی کسی است که فضای سالم و زیبا را برای شما ایجاد می کند و برای انجام طراحی منزل مسکونی یا هر نوع مکانی، نیاز به برنامه ریزی، هماهنگی با عوامل مربوطه و مدیریت پروژه و تحقیق دارد.

دکوراسیون داخلی ساختمان مسکونی

دکوراتور کیست؟

دکوراتور یک ردیف شغلی دیگر است که وظایف خاص خود را برای دکوراسیون داخلی منزل دارد. از جمله وظایف این حرفه شغلی می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

  • ارائه برنامه های تربیتی
  • انتخاب عناصر تزئینی
  • نصب و طراحی دکوراسیون
  • مدیریت بودجه و برنامه

دکوراتور برای انجام وظایف خود، نیاز به مهارت هایی دارد که از جمله آنها می توان به خلاقیت، سرویس دهی به مشتریان و مدیریت مالی اشاره نمود. دکوراتور ها باید بتوانند برای ایجاد و ابداع فضاهایی جدید و زیبا، دید بازتری نسبت به سایرین داشته باشند و خواسته های مشتریان را برآورده نمایند.

 

تاریخچه طراحی داخلی منزل

در رابطه با تاریخچه طراحی داخلی منزل می توان به زمان های بسیار قدیم اشاره نمود که نمونه آن را می توان در دوره مصر باستان مشاهده کرد. در سال ۱۹۲۲، هاوارد کارتر با گشایش مقبره توتنخامون و مشاهده جواهرات آن، به تزئینات و زندگی مصریان علاقمند شد و طبق تحقیقات وی، مصریان به سبک های مختلفی محیط پیرامون خود را تزیین می کردند که این مورد به مقوله طراحی منزل و دکوراسیون در زمان های گذشته برمی گردد.

همچنین بخش مهم دیگر تاریخچه طراحی دکوراسیون داخلی را می توان به رومیان نسبت داد که در حوزه طراحی کلاسیک، می توان آن دوره را سرآمد طراحان در جهان نام نهاد. با توجه به آثار باقیمانده به خوبی می توان سبک پر زرق و برق آنان در طراحی داخلی دکوراسیون منزل و قصر هایشان را مشاهده کرد.

 

سبک های مختلف طراحی داخلی منزل

در مورد سبک های مختلف طراحی داخلی منزل و اجرای دکوراسیون داخلی منزل می توان به موارد مختلفی اشاره نمود که از جمله مشهورترین آنها باید گفت:

  • سبک مراکشی
  • سبک ژاپنی
  • سبک هندی
  • سبک اسپانیایی
  • سبک هندی
  • سبک انگلیسی
  • سبک سوئدی
  • سبک مصری

این نوع سبک ها براساس فضا ، امکانات و همچنین سلیقه افراد می توانند متفاوت باشند. با آشنایی نسبی که در رابطه با طراحی داخلی منزل و طراحی دکوراسیون بیان کردیم، در ادامه می خواهیم به معرفی انواع سبک های طراحی داخلی منزل بپردازیم.

 

انواع سبک های طراحی دکوراسیون داخلی منزل

آشنایی با سبک های طراحی، مهمترین گامی است هر طراح باید در اجرا و مشاوره طراحی دکوراسیون داخلی منزل آن را در نظر داشته باشد. امروزه سبک های مختلفی در این حوزه وجود دارد که در ادامه به معرفی آن در طی چند سرفصل می پردازیم:

  • سبک دکوراسیون مدرن: یکی از سبک های محبوب در طراحی داخلی منزل مسکونی را می توان سبک دکوراسیون مدرن دانست. شاخصه های سبک مدرن را می توان وجود ویژگی های خاصی دانست که آن را از سایر مدها متفاوت می کند. از جمله این ویژگی ها می توان گفت: وجود خطوط منظم و صاف، پالت های رنگی ساده، خطوط موازی ، استفاده از موادی مانند شیشه و استیل ، وجود حس سادگی در المان های مختلف منزل ، سطوح صاف و صیقلی و … .
  • سبک دکوراسیون امروزی: یکی دیگر از انواع مود های معماری که برای طراحی منزل به کار می رود ، سبک دکوراسیون امروزی است که می تواند با سبک مدرن اشتباه گرفته شود. مهم ترین تفاوت این نوع سبک را می توان در ویژگی هایی از جمله انعطاف پذیری ، عدم پایبندی به یک اصول خاص دانست که در سبک دکوراسیون امروزی برای طراحی داخل منزل استفاده می شود.
  • سبک دکوراسیون مینیمال: مینیمال را می توان از پرطرفدارترین سبک ها در طراحی و دیزاین منزل دانست که از سبک مدرن نیز ساده تر بوده و مهمترین شاخصه آن را می توان استفاده از پالت های رنگی با رنگ های خنثی بیان کرد. استفاده از این سبک طراحی داخلی منزل در اغلب اوقات با رنگ سفید همراه است.

 

انواع سبک ها در طراحی داخلی منزل

در ادامه بررسی سبک های مختلفی که برای دکوراسیون و طراحی داخلی منزل وجود دارد ، می توان گفت:

  • سبک دکوراسیون صنعتی: این سبک طراحی داخلی منزل از دوره های صنعتی در محدوده زمانی قرن های ۱۷ و ۱۸ میلادی الهام گرفته شده است که می توان در آن استفاده از آجر و چوب را نیز مشاهده کرد.
  • دکوراسیون اسکاندیناوی: در مورد این سبک از معماری و دکوراسیون داخلی منزل می توان گفت سبک اسکاندیناوی، بیانگر ظاهر ساده زندگی مردمان شمال اروپا است که از پالت های رنگی تمام سفید و عناصر چوبی ، پلاستیک روشن و نورپردازی های طبیعی در آن استفاده می شود.
  • سبک سنتی غربی: در این سبک از دکوراسیون داخلی ساختمان مسکونی ، از مبلمان های مجلل و لوازم تزئینی زیادی استفاده می گردد و می توان به خوبی سنتی بودن المان های به کار رفته در آن شامل تنوع بافت ها، پارچه های بافتنی مخمل مانند، پالت های رنگی پر رنگ را مشاهده نمود.

 

دیگر سبک ها در طراحی داخلی منزل

در ادامه لیست بلند بالای سبک های دکوراسیون مسکونی، در این قسمت برخی دیگر از مهمترین مد ها برای طراحی دکوراسیون منزل را معرفی می کنیم که شامل موارد زیر می باشد:

  • سبک سنتی خاورمیانه: یکی از جالب ترین سبک های طراحی داخلی منزل را می توان این نوع سبک دانست که نمونه آن را می توان در طراحی دکوراسیون منزل ایرانی سنتی مشاهده کرد. ویژگی های این سبک را می توان استفاده از فرش و گلیم، پالت های رنگی تند، نقش های سنتی و اسلامی دانست.
  • سبک ترانزیشنال: یکی دیگر از سبک هایی که می توان به معرفی آن پرداخت ، سبک انتقالی یا ترانزیشنال است که این مد از طراحی دکوراسیون ارزان منزل را می توان پلی بین سبک های مدرن و سنتی دانست.

همچنین در انتهای بخش انواع سبک های طراحی داخلی منزل باید از سبک های سنتی شرق دور ، فرانسوی، بوهمیان، روستیک، شبی شیک، هالیوودی، ساحلی، ایران باستان، یونان باستان، مونوکروم ، نئوکلاسیک ، سبک داخلی با آجر نیز به عنوان دیگر مد های طراحی و دکوراسیون منزل نام برد.

مشاور دکوراسیون داخلی منزل

قوانین طراحی داخلی منزل

همانطور که گفتیم، طراحی داخلی منزل نیازمند تحصیلات اساسی و آکادمیک است که برپایه یکسری اصول و قوانین خاص باید انجام شود. امروز در شرکت طراحی دکوراسیون داخلی منزل از این قوانین برای ایجاد یک محیط مناسب برای زندگی استفاده می شود. عدم در نظر گرفتن اصول و پایه طراحی داخلی به منزله یکی از مهمترین بخش های ساخت و ساز یک محیط، می تواند موجب نارضایتی ساکنین آن محل شود، چراکه طراحی داخلی وابسته به جنبه های دقیق از جنس ریاضی، زیبایی شناسی و روانشناختی محیط و ساکنین آن است.

با توجه به پیچیده بودن این قوانین و برای آنکه یک طراحی بسیار مناسب شکل گیرد، امروزه متخصصین این حوزه به صورت گروهی در قالب یک مجموعه یا مشاور دکوراسیون منزل خدمات طراحی داخلی منزل را انجام می دهند.

 

اصول و قوانین طراحی داخلی منزل چیست؟

با بیان اهمیت قوانین طراحی داخلی، حال باید به این پرسش پاسخ داده شود که قوانین طراحی داخلی منزل چیست. برای این پرسش می توان گفت:

  • تعادل: در طراحی داخلی می توان تعادل را یک عنصر مهم در راستای زیباتر کردن محیط دانست که با عنوان توزیع برابر وزن بصری در یک محیط شناخته می شود. این قانون می توان به صورت تعادل متقارن، نامتقارن و شعاعی اعمال شود.
  • اصل تکرار: در طراحی داخلی، طراح می تواند برای طراحی دکوراسیون منزل قدیمی و جدید از عناصر تکراری استفاده کند. به این مفهوم که از الگو ها، رنگ ها، بافت ها و … بیش از یک بار در محیط استفاده نماید.
  • مقیاس ها و اندازه ها: مقیاس و اندازه از اصول طراحی داخلی می باشد که مرتبط با اندازه و شکل اجزای مختلف یک محیط است. رعایت مقیاس ها و اندازه های دقیق از جزئیات مهمی است که باید برای طراحی یک محیط، جایگیری صحیح اشیا، قرار گرفتن هر جزء محیط در محل مناسب و … رعایت شود.
  • نورپردازی: نورپردازی نیز باید در هنگام طراحی داخلی در نظر گرفته شود. نورپردازی بایستی هم به کمک طراح داخلی و هم دکوراتور به کمک منابع مختلف به کار گرفته شود تا بتواند روشنایی را به صورت کافی در محیط های مختلف با استفاده از منابع طبیعی یا استفاده از نور های مصنوعی مانند لامپ ایجاد کند.
  • اصل توالی
  • اصل گذار
  • اصل تضاد

 

قوانین طراحی دکوراسیون منزل

حال که به بخش طراحی داخلی پرداختیم، باید به قوانین طراحی دکوراسیون منزل نیز اشاره کرد. از جمله قوانین طراحی دکوراسیون داخلی منزل کوچک و بزرگ می توان گفت:

  • تعادل: برای درک بهتر این قانون در طراحی دکوراسیون منزل کوچک می توان از مثال یک قایق در دریا استفاده نمود. فرض کنید اتاق مانند یک قایق باشد که اگر در آن تعادل وجود نداشته باشد، می تواند به راحتی غرق شود. تعادل در قوانین طراحی داخلی منزل به این مفهوم است که استفاده از وسایل و ابزارهای مختلف، باید با وزن یکسان در محیط به صورت متقارن یا نامتقارن پخش شود.
  • در نظر گرفتن فضا: یکی از مهمترین هدف ها در طراحی دکوراسیون منزل، ایجاد یک محیط مناسب برای زندگی افراد ساکن در آن است. بنابراین باید با توجه به فضای محیط که می تواند یک اتاق کوچک یا بزرگ باشد، چینش صحیح لوازم منزل به گونه ای انجام شود تا علاوه بر رعایت زیبایی محیط، فضای مناسب برای رفت و آمد ساکنین فراهم باشد.
  • کانون توجه: ایجاد یک مکان توجه نیز می تواند به عنوان یکی از قوانین طراحی دکوراسیون داخلی در نظر گرفته شود که می توان برای رعایت آن، از شومینه، پنجره های بزرگ یا تخت خواب استفاده کرد.
  • هماهنگی: رعایت هماهنگی بین اجزای محیط که می تواند در میان لوازم یا رنگ های محیط باشد، نکته مهم دیگری است که به عنوان قانون طراحی دکوراسیون منزل باید در نظر گرفته شود.
  • رنگ ها: استفاده از رنگ های مناسب برای محیط های متفاوت یکی از اصول طراحی دکوراسیون منزل است. این اصل بیان می کند که می توان از روانشناسی رنگ ها در راستای هدف خود یعنی ایجاد یک محیط آرام تر و بازدهی بیشتر استفاده نمود. به عنوان مثال امروزه از رنگ های سفید و آبی برای ایجاد آرامش به خصوص در اتاق های بیمارستان و مطب ها یا رنگ های شاد در محیط های کاری استفاده می شود.

در خبرنامه ما ثبت نام کنید و از آخرین محصولات و پیشنهادات مطلع گردید :

[contact-form-7 id="2907" title="خبرنامه"]